Jimnastik Sporu ve Çocuk Gelişimi

Spor her çocuk için önemli, devam ettirilmesi ve teşvik edilmesi gereken önemli bir aktivitedir. Spor yapan çocuklar hastalıklara karşı daha dirençli oldukları gibi, disipline olmuş, kötü enerjilerden uzaklaşmış ve yetenekli çocuklar haline gelirler. Küçük yaşlardan itibaren hareket eden ve spor yapan çocuklar çağımızın hastalığı olan obeziteye karşı da korunmuş olacaklardır. Aynı zamanda gelecek yaşlarda spor alışkanlığı edinmiş, tehlikeli ortam ve maddelerden uzak, sağlıklı bireyler olarak büyüyeceklerdir.

Çocuklarınızı asla teknolojinin ortasında tek başına bırakmayın. Maalesef artık her evde akıllı cihazlar, televizyon ve bilgisayarlar bağımlılık haline gelmekte ve çocukların hareketsiz bir yaşam sürmesi mecburiyet haline gelmektedir. Oysaki jimnastik çocukların en kolay adapte olabildikleri spor dallarından biri olup kötü enerjilerini daha kolay atmalarına vesile olmaktadır. Boy, kilo, kas ve iskelet sistemleri orantılı bir biçimde gelişirken şehir hayatının dışında ve yaşıtları ile daha dengeli ilişkiler kurmasını sağlamaktadır.

Özellikle çocuğunuzun hangi spor dalına karşı daha yetenekli ve yatkın olduğunu bilmiyorsanız ve daha temel bir spor eğitimi almasını istiyorsanız jimnastik tam da size göre bir spor dalı olacaktır. Okul öncesi dönemdeki çocukların hızla büyüdüğü esnada jimnastik ile eğitilmesi özellikle hareketsiz ve asosyal olmamaları açısından önemli bir spordur. Duruş bozukluğu, dengesizlik, omurilik ve kas problemleri, obezite, hiperaktivite ve odaklanma sorunu gibi pek çok rahatsızlığın önüne geçmenizi sağlayacaktır.