Yoga ve Çocukların Beden Sağlığı

Yoga insanların gündelik streslerinden, tempolu şehir hayatının yorucu kirliliğinden ve olumsuzluklarından arınmak için yaptıkları bir spor dalıdır. Doğa ile özdeşleşmek temeline dayalı olan yoga, açık alanda yapıldığı zaman daha etkili bir meditasyon çeşididir. Esneme hareketlerine dayalı bir spor olan yoga, pek çok kas grubunu çalıştırabildiği ve odaklanma temelli olduğu için özellikle çocuk gelişiminde çok faydalı bir spor olarak bilinmektedir.

Yoga bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Düzenli nefes egzersizleri sayesinde ve koordineli yapılan esneme hareketleri ile kan akışını ve kalp sağlığını düzenler. Yetişkin bireylerin düzenli yoga yapmaları çocuklarına aktardıkları genlerin olumlu olacağı ve güçlü bağışıklık sistemine çocuklarında sahip olması anlamına gelecektir. Aynı zamanda çocukların alacağı genler, spora yatkın olmalarını sağlamaktadır. Çocukların yoga sporuna alıştırılmaları ve sevdirilmeleri çocuklarında bazı hastalıklardan yoga sayesinde korunmasına sebep olacaktır.

Yoga kas ve iskelet sisteminin geliştirilmesini sağlamaktadır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların yoga ile uğraşması güçlü kas ve iskelet sistemine sahip olmasını sağlamaktadır. Obeziteye karşı korur. Pek çok farklı spor dalına yatkınlığını artırır.

Yoga aynı zamanda iştah düzenleyici özelliğe sahiptir. Düzenli yapılan yoga zihinsel ve ruhsal olarak dengede kalınmasını sağlamaktadır. Bu yüzden aşırı açık veya çok kapalı iştah yoga yapan kişilerde bulunmaz. Zihinsel olarak farkındalık gelişeceği için beslenme alışkanlıkları da yeterli ve bilinçli bir şekilde devam edecektir.