Çocuk Gelişimindeki Süper Aktivite: Kodlama Eğitimi

Yaşanan teknolojik gelişmeler öyle bir boyut kazandı ki gündelik hayatımızdaki pek çok işimizi teknolojik aletler aracılılığı ile sürdürüyoruz. Çocuklarımız teknolojik gelişmeleri kullanmak konusunda hem daha başarılı, hem de dürüst olmak gerekir ki teknolojiyi kullanır ve yönetirlerken bizlere göre daha çabuk öğreniyor ve kavrıyorlar. Bu yüzden çocuklarımızı kontrollü bir şekilde teknoloji ile tanıştırmaktan kaçınmamalıyız.

Robotik kodlama teknolojinin nasıl kullanılacağı hususunda çocuklar için doğru bir eğitim aracı olacaktır. Teknolojiyi kullanıyoruz ve bu bize günlük hayatımızda başarılı bir katkı sağlıyor, peki tüm bu işlerin nasıl yürüdüğünü be kadar biliyoruz? İşte bu durumu en iyi anlatan ise robotik kodlamanın öğrenilmesinden geçiyor.

Devlet ve kurumsal firmalar aracılığı ile desteklenen robotik kodlama eğitimleri çocuklarımızın teknolojinin alt yapısı ile tanışması açısından en iyi yöntemlerden birisidir. Eğlenerek öğrenme yolu ile basit kodlamaların öğrenilmesi çocukların motor zekalarının gelişmesinde olumlu bir etki sağlar. Yazılım dili ile cihazların nasıl yönetildiğini öğrenirler. Aynı zamanda robotik kodlama bilen çocuklar bilgisayarlarını kendi işleri için daha fonksiyonel bir şekilde öğrenirler. Aynı zamanda robotik kodlama geleceğin mesleği olarak bir adım öndedir. Bu da gelecek yaşamlarında onlar için doğru bir eğitim adımı olacaktır.

Çocuklar okul eğitimi öncesinde ve ilk okul dönemlerinde çocuklar için kodlama eğitimi almaya uygundurlar. Düzenli olarak robotik kodlama eğitimi alan çocuklar 10 yaşından sonra yazılım dili kullanarak kodlama yapma seviyesine ulaşırlar.