Erkek Çocukların Eğitilmesinde Önemli Öğütler

Günümüz şartlarında erkek çocuklarının eğitilmesi ve daha sağlıklı ve bilinçli bireyler haline getirilmesi daha fazla önem arz ediyor. Toplum olarak kız çocuklarına daha baskıcı ve titiz, erkek çocuklarına ise daha rahat ve geniş davranıyoruz. Çocuklarımızı büyütürken yaptığımız en büyük yanlış çocuklarımızı cinsiyetlerine göre yetiştirmeye çalışmak, oysaki yine toplumumuzun en büyük sorunu cinsiyet eşitsizliği.

Erkek çocuklarımıza cinsiyetler arasında bir fark olmadığını üzerine basarak öğretmeliyiz. Ev işlerine yardım etmenin, sorumlulukları almanın, diğer cinse göre hiçbir açıdan üstün olmamanın gerçekliğini küçük yaşlardan itibaren aktarmak en büyük vazifemiz. Kız çocuklarına verdiğimiz temizlik görevini eşit bir şekilde erkek çocuklarına da vermemiz gereklidir. Zira kadın işi ve erkek işi ayrımına kapılmamaları gerekmektedir. İleriki sosyal hayatlarını en kötü etkileyen kadın – erkek ayrımının olmadığını daha kolay anlamaları için ev görevlerinde eşit iş dağılımı gerekli bir konudur.

Saygı görmenin saygı göstermekten geçtiğini öğrenen erkek çocukları sosyal hayatlarında daha başarılı olacaklardır. Kaba kuvvetle değil konuşarak tüm sorunları çözeceklerini öğretmek uygun bir eğitim şekli olacaktır. Saygınlık kazanmanın emek ve sevgi ile oluşacağını ve bunu aile içerisinde de uygulamanın gerekliliğini bilmeniz gerekir.

Erkeklik gururunu erkek çocuklarına aşılamak çok zararlı bir davranıştır. Gelecek yaşamlarında pek çok olumsuzluğu erkeklik gururuna bağlayarak etraflarına zararlı olabilecek davranışlar sergilerler. Herkes gururlu olmalıdır. Ama erkeklik gururu diye bir şey yoktur.