Çocukların Tüm Dönemlerde Yapabileceği Spor : Yüzme

Yüzmek, vücuttaki tüm kas gruplarını aynı anda çalıştıran ender spor branşlarından biridir. Aynı zamanda suyun verdiği keyif ve negatif enerjileri vücuttan uzaklaştırma etkisi, yaz kış yapılabilmesi, çok küçük yaşlardan itibaren öğrenilebilmesi, gözetim altında tehlikesiz ve sağlıklı olması sayesinde çocuklarımızı yönlendirebileceğimiz en kolay yapılan sporlardan biridir.

Çocukların sürekli teknolojik aletlerle bir arada olmak zorunda kalması zamanla teknoloji bağımlılığı illetine sebep olabildiği için çok tehlikelidir. Sporsuz bir yaşam zaman içerisinde obezite gibi sorunlara yol açmaktadır. Spora ne kadar erken başlanırsa spor yapma alışkanlığı o kadar kolay kazanılır. Aynı zamanda bebeklikten itibaren yüzmeye başlanabilir. Kas gelişimini ve büyümenin doğru şekilde ilerlemesini desteklemektedir.

Çocukların spora aktif olarak başlama yaşı 4tür. Aynı zamanda yüzmeye başlayabilecekleri en doğru yaşta 4tür, nefes çalışmaları ve kulaç atmayı doğru bir şekilde öğrenebilmek bu yaşta daha kolaydır. Aynı zamanda bebeklerin yüzmeye ve suya alıştırılabilmesi için özel tesisler de bulunmaktadır.

Yüzme esnasında vücuttaki tüm kasların çalıştığından bahsetmiştik. Aynı zamanda yine yüzme esnasında tüm kaslar en doğru şekilde esner. Sürekli yüzme sporu ile uğraşan gelişme çağındaki bir çocuğun iskelet ve kas yapısı doğru şekilde büyüme sağlar. Yağlanma olmayacağı için obezitenin önünde bir engel teşkil eder ve spor alışkanlığını küçük yaşta kazanacağı için sporu alışkanlık haline getirmesinde yardımcı olur.