İSTANBUL’DA ÇOCUKLARLA GEZİLEBİLECEK 5 MÜZE ÖNERİSİ

Çocuklarla müze gezisi yapmak hem çocukların kültürel dimağlarının gelişimine katkı sağlar hem de çocukların ve yetişkinlerin sıkılmadan yapılabileceği eğlenceli bir aktivitedir. Bu eğlenceyi pekiştirmek adına bir içerik hazırladık.

1 . Ottomanya

Başakşehir’de bulunan mall of istanbulda yer alan ottomanya müzesi tarihi oyunları, interaktif içerikleri ve atölyeleri sayesinde çocuklar için kaliteli zaman geçireceğiniz bir aktivite müzesidir.

  1. Rahmi Koç müzesi

Müzede taşıt araçlarının yoğunlukta olması ve yıllarca kullanılan arabalar, deniz altıları, vapurlar ve trenler gibi araçların geçmişten günümüze ilerleyişini çocuklarınızın gözlemleyebilmesi için ideal bir müzedir.

  1. İstanbul oyuncak müzesi

Göztepede bulunan müzede 17. Yüzyıldan bu yana üretilmiş çeşitli oyuncakları gözlemleyebileceğiniz bir müzedir. Sunay akın tarafından 2005 yılında dizayn edilerek halkın hizmetine sunulmuştur.

  1. sakıp sabancı müzesi

Sakıp sabancı müzesi ünlü sanatçıların eserlerini interaktif bir şekilde yayınlamaktadır. Ünlü sanatçıların eserlerini çocuklarınız için bir araya getirmektedir.

5. barış manço evi

Hem yetişkinlerin hem de çocukların çok sevdiği barış manço hakkında bilgilerin ve anıların yer aldığı müze çocuklarınızın sanatçı hakkında bilinmeyenlerin yer aldığı ve 2. Katında çocuk müzesi bulunan keyifli bir müzedir.

6. balmumu heykel müzesi

Ünlü sanatçıların, siyaset erbablarının, devlet yöneticilerinin birebir balmumu heykellerinin bulunduğu müzedeki heykellerin gerçeksi duruşlarına inanamayacaksınız! Üstelik müzede heykellerle resim çektirilebilirken, çocuklarımızın önemli şahsiyetler hakkında bilgi dağarcığının gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Genel içinde yayınlandı