DANS VE ÇOCUK GELİŞİMİ

Dans her yaştan insanın yapabileceği eğlenceli ve bir o kadarda eğitici bir aktivitedir. Sosyal ve sanatsal anlamda gelişim sağlamakla kalmaz, psikolojik ve bedensel olarak olumlu etkileri diğer aktivitelere oranla daha fazladır.

Çocukların okul dışındaki boş zamanlarında, yaz tatillerinde ve sömestrelerde sosyal aktivitelerden uzak kalmaması, aynı zamanda spor yapmalarını eğlenceli bir hale getirebilmek için uygun bir aktivite olan dans, çocukları teknolojik aletlerden ve sosyal medyanın olumsuz etkilerinden uzak tutmakta faydalıdır.

  • Dans kendini disipline etmeye yarayan bir aktivitedir. Hareket etmeyi sağlayarak spor yapma alışkanlığı kazandırır. Aynı zamanda büyüme çağındaki çocuklar için esnemeyi artırıcı bir aktivite olması sebebiyle kas ve iskelet sisteminin gelişiminde büyük rol oynar.
  • Dans sosyal bir aktivitedir. Dans yapan çocukların gelişiminin yanı sıra yeni arkadaşlarının olması, grupla yapılan aktivite sayesinde sosyalleşmeyi daha kolay öğrenmesi mümkündür.
  • Düztaban ve içe basma gibi sağlık sorunlarını azaltır. Dans doğru bir vücut duruşu sağlamayı öğrenmektedir.
  • Dans etmek sorumluluk duygusunu geliştirmekte ve kendi kendini idare etmeyi otomatik olarak öğrenebilmeyi sağlar.
  • Dans etmek profesyonel yaşama hazırlar. Uzun süre yapılan provalar ve akabinde gösteriye hazırlanabilme imkanı sayesinde seyirci karşısında yeteneklerini gösterebilmeyi sağlar. Bu da bir topluluğa hitap etmeyi sağlayacağı için profesyonel yaşamda özgüven sergileyebilmenin ilk adımıdır.
  • Dans etmek ezber, konsantrasyon ve hafızanın gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.