EVCİL HAYVANLARIN ÇOCUK GELİŞİMİNDEKİ ÖNEMİ

Evcil hayvan sahiplenmek çocukların öncelikli olarak sorumluluk sahibi olmasını sağlayacak ve hayatta çok önemli olan canlılara olan sevgisinin artmasını sağlayacaktır. Sosyal ve ruhsal olarak olumlu etkileri sebebiyle bir evcil hayvanın bakım ve sorumluluğunu tümü ile çocuğunuza vermeniz özellikle sosyal anlamda dışlanmış olan çocuklar için bir tedavi yöntemidir.

Evcil hayvan sahiplenmek teknoloji bağımlılığını azaltarak yok eder. Okuldan arta kalan zamanlarda çocukların evcil hayvanlarının bakımı ve sorumlulukları ile ilgilenmesi ve boş vakitlerini bu şekilde doldurmaları sayesinde teknolojik aletlerle geçirdiği vakti azaltacaktır.

Evcil hayvan besleyen çocuklar sorumluluk sahibi ve paylaşımcı olmayı öğrenirler. Bir köpeğin dışarıda gezeceği saatin sorumluluğunu çocuğunuza yüklemeniz köpeğinizin sorumluluğunu çocuğunuza vererek ona karşı daha planlı olmasını sağlayabilirsiniz. Sahiplendiğiniz kedinizin mama ve oyun saati çocuğunuzun sorumluluğunda ise bunu görev atfedeceği için sorumluluk bilinci artacaktır.

Evcil hayvan sahiplenmek çocuk gelişiminde merhamet duygusunun artmasına sebep olacaktır. Evcil hayvana olan düşkünlüğü sayesinde evcil hayvanın her hareketi, her problemi veya her mutluluğu çocuğun merhamet duygularını tetikleyecek ve daha sevgi dolu hale getirecektir. Aynı zamanda çocuklar evcil hayvanları sayesinde paylaşımcı bireyler olacaklardır. Bir oyuncağı evcil hayvanı ile paylaşmak tıpkı kardeşi ile paylaşması gibi olacaktır.

Evcil hayvanı olan çocuklar daha sosyal olurlar. Zihinsel gelişimleri olumlu etkilenir. Arkadaş edinmekte zorlanmazlar. Hayal güçleri ve öğrenme katsayıları artar.