Çocuklar İçin En Faydalı Aktivite : Bisiklet Binmek

Bisiklet binmek çocukluk ve yetişkinlik zamanlarının en sevilen aktivitelerinden biridir. Aynı zamanda çocuk gelişimde hareketin ve spor yapmanın ne kadar gerekli olduğu da bir gerçektir. Spor yapmanın çocuklar için en eğlenceli yolu bisiklet binmektir. Vücudun büyük kas gruplarını çalıştıran bisiklet binme, hareketli olmaya iter ve çağımızın en büyük sorunu olan obeziteye karşı mücadele etmeyi sağlar.

Bisiklet binmek çocukların zorluklarla mücadele etmesinde yardımcı olur. Trafik akışını öğrenmeyi, çevreyi tanımayı ve doğayı keşfetmeyi sağlar. Özellikle bir yerden başka bir yere bisikletle gitmeyi öğrenen çocuklarda taşıtların ve seyahatin kavranmasında bisiklet aktif bir rol oynamaktadır.

Bisiklet binmek büyüme hormonu salgılanmasını sağlamaktadır. Bu yüzden bisiklet binen çocuklar kas ve kemik yapısında problem olmadan büyümeleri için sağlıklı bir aktivitedir. Kontrolünü kendileri sağladığı için önemli bir özgüven aracıdır. Özellikle sosyal olmayan çocuklar için ilaçtan daha kıymetli bir araçtır. Hepimizin çocukluğunda bindiği bisiklet etrafımızdaki çocuklarla aktif iletişim içerisinde olmamızı sağladı, bu sebeple çocukların bisiklet kullanmaları sosyal hayatlarının gelişimi için çok önemli bir araç olarak bilinmektedir.

Ebeveynler olarak bizler çocuklarımızı tehlikeli olabileceğini düşündüğümüz bisiklet binmekten mahrum bırakıyoruz. Elbette trafiğe açık alanlarda bisiklet kullanmak yaşı küçük olan çocuklar için sakıncalı olabilir fakat çocuklarımızla yapacağımız hafta sonu kaçamaklarında onlara bisiklet binmeyi öğretmeli ve teşvik etmeliyiz.