Bir bilgiyi öğrenmek, onu uzun yıllar hafızada saklayabilmek öğrenme stili ile ilintilidir. Zevk alarak öğrendiğimiz bir şeyi çok uzun yıllar gülümseyerek hatırlar ve anlatırız. Belki de ölene kadar bu tür bilgileri unutmadan saklayabilir ve gerçek hayatımızda da doğru bir biçimde saklayabiliriz; bu hepimizin bildiği bir gerçektir.
Öğretmenlerimizden hatırlamak gerekirse, okul hayatımız boyunca sevdiğimiz ve sevmediğimiz öğretmenlerle karşılaşmışızdır. Sevdiğimiz öğretmenlerimizin bilgiyi bize aktarırken eğlenceli ve akılda kalıcı yöntemleri vardı. Bu kişilerden öğrendiğimiz bilgileri uzun yıllar sakladık ve severek uyguladık. İşte pek çoğumuz bilgiyi alırken oku-öğren-ezberle yöntemiyle pek bir şey elde edemezken, oyun haline gelmiş, kelime oyunları ile öğrenilmiş bilgileri reel hayatımızda da severek kullandık ve uzun zaman unutmadık.
Bir insan yazarak öğrenebilirken, bir başka insan izleyerek daha kolay öğrenebilmektedir. Bu yüzden öğrenme stilimizle alakalı bir ön bilgiye mutlaka sahip olmamız gerekiyor. Deneyerek nasıl daha kolay öğrendiğimizi anladıktan sonra o şekilde çalışmamız elzemdir.
Bir bilgiyi öğrenmek istiyorsak sık tekrar yapmalıyız. En bilinen teknik ise kaynak kitapları kullanmaktır. Pek çok kaynak yayın bizler için özel sorular hazırlayarak öğrenme stilimizi bulmamıza yardımcı olmaktadır. Sıkılmadan öğrenebilmek için kaynak kitapları kullanmak önemlidir. İzleyerek öğrenmeyi daha zevkli buluyorsak yine online veya cd’ler içerisinde hazırlanmış kaynaklardan tekrar ederek çalışmayı denemeliyiz.