ZEKA GELİŞTİRMEK İÇİN 8 KOLAY VE BİLİMSEL YÖNTEM

Zeka geliştirmeye herkesin ihtiyacı vardır. İster profesör olun, ister üniversiteye hazırlanan bir öğrenci olun, herkesin zekası için yapabileceği yeni şeyler var. Beyin sonsuz bilgi kapasitesine sahip mükemmel bir organdır. Asla alacağınız bilgi kapasitenizi doldurmayacaktır. Bu kapasiteyi daha fazla güçlendirmek, yaptığınız işlerde daha başarılı olmak, sınav zamanlarında sorulan soruları daha kolay çözmek pratik bir zekanın ürünüdür.

Bulmaca çözmek zekayı geliştirmenin en kolay ve bilimsel yöntemidir. Karmaşık işlemleri çözümlemek, hafızada daha fazla bilgi kalmasını sağlamak için gerek görsel ve gerek sözel bulmacalar en kolay zeka geliştiricilerdir.

Sanatla ilgilenmek zeka geliştirme nin en kolay yollardan biridir. İlgi duyduğunuz bir sanatsal alanla zekanızı geliştirebilirsiniz.

Müzik dinlemek zekayı güçlendirir. Zevkinize göre bir tür müzik beyin dalgalarınızı olumlu etkilemektedir.

Enstrüman çalın. Gitar veya keman benzeri bir çalgıyı çalmak, müzik dinlemek gibi beyin dalgalarınızı olumlu etkileyerek zeka gelişiminize katkıda bulunacaktır.

Kitap okuyun. Kitap okumak okuduğunuzu kafanızda resmedeceği için zeka gelişimde çok önemli bir rol oynayacaktır.

Film seyredin. Film seyretmek kurgu olan bir olayı kendiniz yaşıyormuşçasına yaşamanızı sağlayacağı için zekanızı güçlendirecek en önemli faaliyetler arasında yer alacaktır.

Test çözün. Test çözmek beyni matematiksel veya sözel anlamda kusursuz olarak kullanacaktır. Beyni her yönü ile kullanmak zekanızı geliştirecektir.

Yazı yazın. Blog veya günlük tutmak, yaptıklarınızı tekrar edeceği için zeka gelişiminize katkı sağlayacaktır.