HAFIZAYI GELİŞTİRMEK VE GÜÇLENDİRMEK İÇİN TEKNİKLER

İnsan beyni on binlerce yıldır çözülmeyi bekleyen gizemli bir organdır. Oldukça karmaşık bir yapısı olması sayesinde bir çok mucizeyi ve rahatsızlığı da karşımıza koymaktadır. İnsan beyni dünyadaki tüm canlıların beytin yapısından daha önde olması sebebiyle en çok uğraşılan ve üzerinde durulan yapı olarak bilinmektedir. Hafıza dediğimiz olgu ise insanın hayatı boyunca öğrendiklerini depoladığı bir sistemdir. Unutmak, hatırlayamamak, öğrenememek, öğrendiklerini depolamakta zorlanmak hafıza güçlendirme ile alakalı sorunlardır ve toplumun büyük bir kısmında mevcuttur. İnsanların beyinle alakalı en çok şikayetçi oldukları rahatsızlık ise unutkanlık olarak bilinmektedir.

Gündelik işleri, isimleri, yolları ve bazı öğrenilmiş görevleri unutmaya başlamak gündelik akışa ters bir durumdur. Hafızanızda bir kayıp olduğunu düşünüyorsanız öncelikli olarak işinde uzman bir doktora danışmanız gerekiyor. Belli başlı protein ve vitamin eksikleri hafızada zayıflama olmaya başlamasına sebep olabilmektedir. Bu zayıflıklar ileriki zamanlarda gündelik işlerin yapılmasını bile güçleştirmeye başlayabilir. Bazen bir vitamin takviyesi ile bu sorun basit bir şekilde ortadan kalabilirken bazen de ek tedaviler yapılmasına gerek duyulabilecek bir düzeye gelmiş olabilir.

Bulmaca çözmeye başlamak hafızayı güçlendirecek ilk adım olarak herkesçe bilinir. Beynin bazı noktalarını harekete geçirmeye yardımcı olabilir. Sık sık kitap okuyun. Kitap okumak hafızayı destekler. Yeme içmenize dikkat edin. Sağlıklı beslenmek zihni ciddi anlamda iyileştirici olarak bilinmektedir. Hafızanızı güçlendirmek sık sık ceviz yemelisiniz.