Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kullanımı

İnternet kullanımının her geçen gün daha da yaygın bir hal aldığı günümüzde çocukların güvenli internet kullanımı konusunda bilinçlenmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü teknoloji kullanımı konusunda yaşanan kontrolsüzlük, bağımlılık yaratarak dikkat eksikliği gibi ciddi sosyal ve fiziksel sorunlara yol açabilmektedir. Çocukların güvenli internet kullanımı konusunda en önemli görev ise ebeveynlere düşmektedir. Peki, çocukların interneti güvenli kullanmaları için anne ve babaların bilmesi ve uygulaması gereken tedbirler nelerdir?

Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı İçin Sağlıklı İletişim Önemli

Ebeveynlerin çocukları ile aralarında güvene dayalı bir ilişki olması büyük önem taşır. Çünkü bu sayede çocuklar internet kullanımı sırasında karşılaştıkları sorunları anne ve babaları ile rahatlıkla paylaşabilir ve yardım isteyebilirler.

Aile Toplantıları ile Çocuklar Bilgilendirilmeli

Çocukların güvenli internet kullanımı ile ilgili bilinçlenmeleri için aile toplantıları oldukça önemlidir. Belli aralıklar ile ailece bir araya gelerek değerlendirmeler yapılmalı ve internetin güvenli kullanımı hakkında çocuklar bilgilendirilmelidir. Çocukların da kendini ifade etme imkânı bulduğu bu toplantılar sayesinde güncel sorunlar ele alınabilir ve zaman kaybetmeden çözüm üretilebilir.

Kontrol ve Süreklilik Sağlanmalı

İnternet kullanımının bağımlılığa dönüşmemesi için yasaklamak bir çözüm değildir. Bunun yerine çağın gerekliliklerini de göz önünde bulundurarak kontrollü kullanmalarını sağlamak en ideal olanıdır. Bu doğrultuda internet kullanım süresi ile ilgili belli kısıtlamalar getirilebilir. Ayrıca çocukların sosyal ağlara erişim için kullandıkları bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlar istenmeyen yazılımlar karşı kontrol edilebilir.

Tüm bunların yanı sıra çocukların güvenli internet kullanımı için ebeveynlerin davranışlarıyla örnek olmaları gerekmektedir. Çünkü interneti bilinçli kullanan anne ve babaların internet kullanımı ile ilgili yaptığı uyarılar çok daha etkili olacaktır.