BASKETBOLUN ÇOCUK GELİŞİMİNDEKİ OLUMLU ETKİLERİ

Çocuk gelişimindeki tek eğitim şekli okul, dersler ve ödevler kısacası sınavlara hazırlıklar değildir. Bu düşünce başlı başına yanlış olup çocukları asosyal olmaya itmekten başka hiçbir şeye yaramadığı bilinmektedir. Sürekli ödevlerle ve derslerle ilgili olan, spor yapmaya vakit ayıramayan bireylerde fiziksel ve ruhsal manada gelişim eksikleri görülmektedir. Spor yapmak çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel anlamda yaşıtlarından bir adım önde olmasını sağlamaktadır.

Spor çocuklar için çok önemli olmakla beraber çocukların spor dallarında farklı yetenekleri de olabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu ilk okuldan itibaren çocukları belli başlı spor dallarına yönlendirmeye başlamaktır. Günümüz çocukları yanlış teknolojiden kaynaklanan hareketsizlikle maalesef baş edemiyor ve obezite hastalığı da baş gösteriyor.

Çocukları spora adapte etmenin en kolay yolu basketbola yönlendirmektir. Basketbol pek çok gelişime katkı sağlayacağı olumlu etkiyi de bir araya toplamaktadır.

Takım olmayı öğretir. Basketbolda takım ruhu çok kolay öğrenilir. Takım içerisindeki yardımlaşma gerekliliği sayesinde yardımlaşmayı da öğretmeyi sağlar. Oyun kuralları gereği kurallara uymayı sağlar, bunu kendi hayatına rahatlıkla yayabilir. İletişim becerilerini geliştirir, basketbol fiziksel olduğu kadar iletişimin de güçlü olduğu bir oyundur. Problemleri çözmeyi sağlar çünkü basketbol bir strateji oyunudur. Rekabetçi ruhu ortaya çıkar, kazanmaya olan hevesi yükselir. Aynı zamanda özgüven eksikliği yaşayan çocuklar için basketbol çok önemli bir oyundur. Özgüveni artırır.