Çocuklar, Oyun ve Spor

Hareketsizlik, genç yaşlı, kadın erkek, çocuk yetişkin herkesi etkileyen çok önemli bir problem çağımızda. Özellikle çocuklar, gelişen teknoloji yüzünden hareketsiz yaşamla çok fazla yüz yüze geliyorlar. Teknolojinin faydaları ne kadar büyükse çocuklar için o kadar da zararlı hale gelmeye başladı. Bilgisayar ve telefon oyunları, oyun çağındaki sorumlulukları henüz başlamamış çocukları bilgisayar oyunlarına ve televizyon izlemeye normalden fazla itmeye başlamış durumda.

Kendi çocukluğumuzu düşünecek olursak, ip atlamak, bisiklet binmek, top oynamak ve mahalle oyunları sayesinde oldukça hareketli bir çocukluk döneminden geçtik ve pek çoğumuzun bununla ilgili özlediği ve sevdiği hatıraları var. Fakat günümüz kentleşmesi ve olumsuz yaşam şartları çocuklarımızı evde olmaya daha fazla zorunlu hale getiriyor. Özellikle ebeveynlerin çalışmak zorunda olması bunun artmasına sebep oluyor. Peki çocukların spor aktivitesi olan sokak oyunlarına yönelmesini nasıl sağlayabiliriz?

Sokakta çocuklarımızın arkadaşları ile oynamasını takip etmek bizler için zor ise çocuklarımızı düzenli olarak parka götürmeyi düşünebiliriz. Özellikle ip atlamak küçük çocukların çok sevdiği bir oyun olup kardiyo yapmalarını sağlayarak kalp sağlıklarını korumalarına ve büyük kas gruplarını çalıştırmalarına yardımcı olacaktır.

Hafta sonları bisiklet binmek için pek çok mesire alanı hizmet vermektedir. Artık yeşil alanların büyük bölümlerinde mesire alanları bisiklet kiralama hizmetleri veriyor. ebeveyn ve yaşıtları ile rahatlıkla yapabilecekleri bu aktivite çocukların oyun oynayarak spor yapmalarına yardımcı oluyor.