Çocuk Yogası ve Faydaları

Şehir hayatı, doğal hayata olan mesafe, iş ve okul temposu yoğun bir strese sebep oluyor. Özellikle doğadan uzak kalmış çocuklar üzerlerinde birikmiş olan kötü enerjiyi atamıyor, özellikle şehir hayatının zorluğu ve hava kirliliği gibi dış etmenler artık masum çocuklarımızın da stres yüklenmesine neden oluyor. Oysaki çocuk gelişimindeki en önemli husus çocukları bu yoğun enerjiden olabildiğince uzak tutmaktan geçiyor.

Çocuk yogası nedir?

Çocuk yogası bilinen erişkin yogasının çocuk bedenine uyarlanmış halidir. Çocuk bedeninin esnekliği ve çocukların daha kolay adapte olabilmesi sayesinde aslında çocuk yogası çocuklara daha kolay yaptırılmaktadır. Özellikle doğal ortamlarda yapılan çocuk yogası çocuklarımızın kendilerine daha kolay dönebilmesini, stresini doğa sayesinde rahatlıkla uzaklaştırabilmesini ve karşılaştığı olumsuz etkilerden daha kolay kurtulabilmesini sağlamaktadır. Çocuklarda 3 yaşından itibaren çocuk yogasına başlanabilir. Uzman eğitmenler çocuk yogasını çocuklara eğlenceli hale getirerek öğretmektedirler. Elbette ki öncelikle çocuk yogasının çocuklara öğretilmesi baskı yapmadan ve sevdirerek öğretilmesi gerekir. Bu yüzden doğru kişilerle çalışmanız önemlidir.

Çocuk yogasının temelindeki esneme hareketleri sayesinde çocukların fiziksel büyümelerinde daha kolay yol kat etmelerini sağlar. Tüm kas ve iskelet sistemi çalıştığı için büyüme esnasında oluşabilecek fiziksel bozukluklarında önü alınmış olacaktır. Aynı zamanda çocuk yogası sosyalleşme açısından kolay ve başarılı bir tekniktir, zira çocuk yogası gruplar halinde yapılmaktadır. Çocuk yogası çocukların kendilerini disipline edebilmeleri için eğlenceli bir aktivitedir.