Disleksi Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Setler

Disleksi, yaygın olarak görülen bir öğrenme bozukluğu ya da öğrenme farklılığı olarak tanımlanabilir. Okuma bozukluğu, yazma problemleri ve sosyal yaşama ait çeşitli problemler ile kendisini gösteren bu sorunun daha pek çok belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtiler arasında; yazarken ve okurken harf atlama, kelimeleri değiştirerek okuma, rakamları ters yazma, anlama ve anlatmada zorlanma gibi belirtiler yer almaktadır. Genellikle erken yaşlarda fark edilebilen disleksinin tedavisi ise mümkündür. Disleksi tedavisi için en iyi süreç ise öze eğitim araçları ile mümkündür. Bu eğitim araçları arasında disleksi setleri de yer almaktadır.

Disleksi Setleri ile Öğrenme Güçlüğünü Yenin!

Anne ve babaların öğrenme güçlüğü yaşayan çocukları ile ilgili akıllarına gelen ve endişe duymalarına neden olan rahatsızlıkların başında disleksi gelmektedir. Çocukların sadece eğitim hayatlarını değil tüm yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilen disleksi; okuma, yazma ve dil becerilerinde zorluklar yaşanması şeklinde ortaya çıkar. Aynı zamanda hafızayı da etkileyen bu rahatsızlık; okuma bozukluğu testi ve öğrenme bozukluğu testleri ile uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Yine disleksi tedavisi özel eğitim programları ile sürdürülmektedir.

Tedavi sürecinde ebeveynlerin çocuklarının motivasyonunu sağlamaları ve çeşitli oyunlar ile tedaviyi desteklemeleri oldukça önemlidir. Disleksi setleri ise, süreçten etkili sonuçlar alınmasını sağlayacak etkinlik ve oyunları içermektedir. Her yaşa uygun bir şekilde uzmanlar tarafından hazırlanan bu setler; çalışmaya ve öğrenmeye karşı istekte, ödevlerde üretkenlikte ve dikkat becerilerinde artış sağlamaktadır. Siz de bu setlerden satın alarak çocuğunuzun dikkat, zekâ ve algısında %80 oranında düzelme sağlayabilirsiniz.