Odaklanma ve Konsantrasyon Sorunu Nasıl Çözülür?

Günümüzde her 8 çocuktan 3’ünün odaklanma ve konsantrasyon sorunu yaşadığı tespit edilmiştir. Bu çocukların önemli bir kısmının yetişkinlik döneminde de odaklanma sorunun devam ettiği gözlemlenmiştir. Yine odaklanma sorunu çoğu zaman psikiyatrik sorunların habercisi dahi olabilmektedir. Bazı uzmanlar, kişilerin bir işe odaklanma ve yoğunlaşma konusunda sıkıntı yaşamalarının nedeninin dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğundan kaynaklandığını düşünmektedir. Peki, odaklama ve konsantrasyon sorunu nasıl aşılabilir?

Odaklanma Sorununu Aşmak İçin Aynı Anda Tek Bir İş Yapın!

Gün içerisinde pek çok iş ile aynı anda ilgilenmeniz gerekebilir. Ancak aynı anda iki iş ile birden uğraşmak konsantre olmanızı imkânsız hale getirebilir. Bu nedenle de işlerinizi teker teker yapmaya çalışın. Böylece daha rahat odaklanabilir ve işlerinizi ilerletebilirsiniz.

Uyku ve Yemek Düzeninize Dikkat Edin!

Konsantrasyon yeteneği, uyku ve yemek düzeninden direkt olarak etkilenir. Yeterli miktarda beslenmediğiniz ya da uyumadığınız durumlarda odaklanma sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle düzenli beslenmeye ve uyumaya özen göstermelisiniz.

Beyin Egzersizleri Yapın!

Zekâ oyunları oynamak, konsantrasyonu ve odaklanmayı artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle bulmaca çözmek gibi egzersizler, konsantrasyonu arttırdığı gibi unutkanlığa da iyi gelecektir.

Düzenli Olarak Spor Yapın!

Konsantrasyon ve odaklanma sorunu spor yaparak da giderilebilir. Ayrıca sporun konsantrasyonu artırdığı bilimsel olarak da kanıtlanmış bir durumdur. Eğer gün içerisinde spor yapmaya vakit bulamıyorsanız, düzenli yürüyüşler de yapabilirsiniz.