Her öğrenci, okulda ve derslerinde başarılı olmayı ve geleceğine yön vermeyi ister. Okul hayatında başarılı olmanın en temel kuralı ise verimli bir şekilde ders çalışmaktır. Yine çalışma isteği bireyin kendi içerisinde geldiğinde başarı da peşinden gelir. Yani başkasının isteği üzerine değil, kendi isteğiniz ile ders çalıştığınızda okulunuzdaki başarılı öğrenciler arasında kendinizi de görebilirsiniz. Ancak derslerde başarılı olmanın yolları bu bahsedilenler ile sınırlı değildir. Başarılı olmak ve hedefinize ulaşmak için çalışmayı istemenin yanında, nasıl çalışmanız gerektiğini de bilmeniz gerekmektedir.
Okulda ve Derslerde Başarılı Olmanın Yolları
Okulda başarılı olmanın yollarını öğrenip düzenli bir şekilde uygulamaya başladığınızda büyük ölçüde ders başarınız artacaktır. İşte ders başarınızı artırmak için yapmanız gerekenler…
Dersi Derste Öğrenmeye Çalışın!
Dersi derste öğrenmenin önemi her zaman vurgulanır ancak neden bu kadar önemli olduğu üzerinde durulmadığı için öğrenciler ikna olmayabilir. Oysa dersi derste dinlemek sınavlar yaklaştığında büyük avantaj sağlar. Çünkü sınav vakti geldiğinde biriken konulara en başından ayrıntılı olarak çalışmak gerekmez. Notlarınızı bilgilerinizi tazelemek için bir kez okumanız yeterli gelecektir.
Ders Esnasında Soru Sormaktan Çekinmeyin!
Derslerde başarılı olmanın yolları arasında anlaşılmayan noktaları sormak da yer almaktadır. Anlaşılmayan konuları ders esnasında öğretmene sorarak anlamak, daha sonra o konulara çalışırken zorlanmanın önüne geçecektir. Ayrıca unutmayın ki, soru sorduğunuz için kimse sizinle dalga geçmeyecektir. Hatta sorduğunuz soru pek çok arkadaşınızın da işine yarayacaktır.
Tekrar Yapın ve Ezberden Kaçının
Yoğun bir günün ardından eve geldiğinizde sadece yarım saatinizi ayırarak o gün okulda işlenen konuları gözden geçirin. Ancak konuları anlamaya çalışın ve ezberden kaçının. Aksi halde ezberlediğiniz konuları kısa süre içerisinde unutmanız kaçınılmazdır.
Tüm bunların yanı sıra verimli bir şekilde çalışmak için çalışma ortamınızın yeterince aydınlık ve sessiz olmasına, 45 dakika çalışmanın ardından mola vermeye özen göstermelisiniz.