Ailece Oynayabileceğiniz Oyunlar

Özenle seçilmiş ve süre kısıtlaması iyi belirlenen dijital oyunlar, tüm aile bireyleri için faydalıdır. Bu oyunlar, aile içi etkileşimi ve işbirliğini geliştirdikleri gibi aynı zamanda çocukların el, kol ve göz koordinasyonu becerilerini de artırmaktadır. Yine ailece oynanabilecek oyunlar arasında kutu oyunları da bulunmaktadır. Kutu oyunları, düşünme becerilerini önemli ölçüde geliştiren ve zihin dünyasını açmaya yardımcı oyunlardır. Bunların yanı ailece oynanan kutu oyunları, aile bilincinin gelişmesine de yardımcı olur. Peki, ailece oynanabilecek hem eğlenceli hem de beceri geliştiren oyunlar hangileridir?

Evde Ailece Oynanabilecek Oyunlar

Scrabble

Scrabble, Satranç ve Jenga gibi oyunlar evde ailece oynanabilecek kutu oyunları arasında yer almaktadır. Bu oyunlar, ailece eğlenmeyi sağlarken aynı zamanda zekâ ve hafıza gelişimi üzerinde de etkili olurlar.

Satranç

Ailece oynanabilecek oyunlar arasında yer alan satranç, bir akıl ve strateji oyunudur. Altmış dört kareli bir tahta üzerinde on altı taş ile oynanan bu düşünce oyunu, zekâ geliştirme ve beyin egzersizi yapma adına oldukça etkilidir.

Jenga

Bu oyunda dikdörtgen prizmalar üst üste dizilir. Sonrasında ise kuleyi yıkmamaya da dikkat ederek tek tek çekilir ve yeniden kulenin tepesine yerleştirilirler. Hem fiziksel beceriyi hem de dikkati geliştiren Jenga, ailece eğlenerek oynanabilecek en ideal oyunlardan birisidir.

Mastermind

Akıl ve strateji oyunu Mastermind; 128 adet 8 farklı renkli piyon ve 48 adet 2 renkli küçük piyon ile oynanır. Ailece oynanabilecek oyunlar arasında yer alan Mastermind’de amaç ise rakibin yaptığı şifreyi tahmin etmektir. Bu sayede düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmektedir.