Teknoloji bağımlılığı özellikle internet kullanımı ile ortaya çıkmış ve psikiyatristlerin en yoğun hasta skalasına sahip bir teknolojisiz yaşayamama problemidir. Teknoloji olmadan elbette hayat zor olacaktır ama elektrikler kesildiğinde veya internet ağı kesintiye uğradığında krizler geçirecek noktaya gelen biri iseniz sizde de teknoloji bağımlılığı baş göstermiş olabilir.
Teknoloji bağımlılığı bazı işlerimizi tamamen teknolojiye emanet ettiğimiz durumlarda ortaya çıkar. Tüm eğlencemiz internette sörf yapmak olmuşsa, hiç karanlıkta oturamıyorsak, sürekli televizyon izliyorsak veya müzik dinliyorsak teknoloji bağımlılığına kapılıyor olabiliriz. Oysa teknoloji yoğun olarak hayatımıza son 15 yılda girdi ve öncesinde pek çok işimizi manuel yapıyorduk.
Teknoloji bağımlılığı zaman içerisinde özellikle ansiyete bozukluğu, sosyofobi ve kişilik bozukluklarına sebep olabilir. Zaman içerisinde o kadar abartır ki uykusuzluk problemi de baş göstermeye başlar. Özellikle çocuklarda geç saatlere kadar bilgisayar ve telefon ile vakit geçirmek çok tehlikelidir. Teknoloji bağımlılığına sahip birini tedavi etmenin en kolay yollarından biri sosyalleşmesini ve bir meşgale ile uğraşmasını sağlamaktır. Bu konuda özellikle el sanatları ile uğraşmak, zeka testleri çözmek, sosyal kulüplere üye olmak, spor yapmak ve kitap okumak teknolojiden uzaklaşmaya ve farklı dünyaları gözlemlemeye yarayacaktır. Arkadaş çevresi ile yapılacak etkinlikler ve aktiviteler teknolojinin yarattığı sisli dünyadan biraz uzaklaşmaya yaracaktır. Eğer teknoloji bağımlısı olmak istemiyorsanız işlerinizin pek çoğunu manuel yapmanız zorunluluktur.